Det är måndag

2009-03-30 @ 22:05:04


Hej och hå surfa på! Det är i korta drag vad min dag har gått ut på. Det är trevligt faktiskt. Ytterst trevligt. Eftersom både jag och underbar Lina är besatta i hundkläder letar vi förbryllt efter nyinkommet varje gång vi ses. Okej vi kanske kollar på en och annan söt klänningen till oss också, men hundarna är prio ett.

Som vanligt babblar vi non-stop och det kanske är det skönaste. Att få ur sig allt. Vi är båda innebandyfruar och är vana att leva som ett par sådana. Vi vet att innebandyn är numer uno för grabbarna och att man får smyga på tårna om det är match eller viktig träning på gång.

Idag var jag lite besviken på den här nordanvinden som aldrig ville ge med sig. Vi hade tänkt att jobba ute idag i solen, fixa lite bränna och göra lite ärenden på las nät, men icke sa nicke vi fick sitta inne och steka istället. Men vadå det funkar också. Efter lite hemmagjord kycklingsallad som min älskling hade gjort så tog vi ut hundarna 3 våningar ned. Lina är ju inte alls dum, för hon har hittat en rastplats hos oss som jag inte ens visste vi hade. Men man lär sig hela tiden. Det kallar jag utveckling hörrni.

Den här blir det bland annant. :

Vill igentligen ha rosa men eftersom Martin vägrar det så kör vi på en snygg babyblå istället.Inte så dum den heller.

Ordning tack

2009-03-27 @ 22:59:27

Ordningen blir icke återställd förs en på måndag, då kommer det äntligen att bli gäng häng med min söta Lina igen. Nu har hon haft jordens alla sjukdomar och vi har inte kunnat umgåtts ett skit. Till råga på allt så har hon nu åkt till Karlstad över helgen. Så nu längtar Zlatan snart ihjäl sig efter Tindra. Stackars :)

Annars tickar allt på som vanligt, det är jämna plågor så att säga.
Dagen startade jag med ett ryck kl 08.00. För att sedan höja min allmänbildningsnivå läste jag VLT. Fattade inte ett skit som vanligt (läs ironi). Jag fattade allt okej ! Sen åkte jag och min pojke till min syster, slängde in bananen hos dom för att sedan traska i värsta snöovärdet till Ängens Förskola för att hämta min älsklings pojke. Väl där hade han nästan somnat så jag satt han i vagnen sen knatade vi hem. Hemma hos syrran tog jag och busungen varsin glass och la oss i sängen och tror det inte tog mer än 10 min innan både två sov som två stockar. Det gillas. Sen hade León laddat batterierna och var redo för massa bus med moster. Och det var väl ungefär det vi roade oss med tills pappan i huset kom hem. Sen kom Martin och hämtade mig och vi åkte direkt till Vega för att måla på ett sista färglager innan det är dags för golvläggning. Känner bara att jag vill ha lägenheten klar så jag kan sälja den snarast möjligast, för nu sitter vi på 3 lägenheter och det ger mig huvudvärk. Så om någon där ute är intresserad av en skit snygg etta på 37 kvadrat med topprenoverat kök så call me. Vi var tillbaka på Stora Gatan 39 runt halv åtta och då lagade min honey mat till mej, sen dess har vi bara legat i soffan och jäst typ. Orka göra nått liksom. Nej man tackar för att tv:n uppfanns.

Nej nu ska jag gå in i tv:ns värld igen. Plikten kallar ju.


Puss på er.

Finanskrisen

2009-03-24 @ 22:30:51

Den slår ju uppenbarligen till hårdare mot vissa, typ mig.  Jag hatar Sveriges politik. Deras sätt att agera. Folk ska bli sparkade eller tvingas jobba för mindre lön medans cheferna fortfarande plockar ut äckliga bonusar. Hur kan det få vara så 2009? Har vi inte kommit längre i jämnställdigheten. Tydligen inte.

Så nu har finanskrisen åter igen slagit till hårt mot stackars mig. Det är inte lätt att sitta på tre lägenheten och en inkomst. Det är tufft som fan. Dessutom när man inte får sina pengar pga att staten schabblar som vanligt. Kul jätte kul.
Så nu vill dessutom staten har drygt 3000 kr av mej från skatteavdraget. Är det inte meningen att man ska få tillbaka? Nej men ska ge till dom som redan har mest. Kul jätte kul. Hela systemet är ju korrupt.
Man blir inte annat än rasande.

God kväll.

Klagodag

2009-03-24 @ 10:29:42

Idag känner jag en stor uppgivenhet, trötthet och helt enkelt att allt är väldigt dåligt just nu.
Dels är jag irriterad på Vib som tydligen har råd att bjuda hela herrlaget på mat på BMB men inte råd att betala ut dom skulder man har till spelare. Det är pinsamt riktigt PINSAMT.

En annan del av mig är så upprörd på sjukvården så det finns inte. Med mina egna erfarenheter därifrån plus min bästa väns erfarenheter därifrån finns det bara ett ord för den. SKAMLIGT. Hur kan man sitta och leka med folks liv bara sådär? Dom har nog ingen aning om hur skör man är när man verkligen söker sig till er. Borde ni inte stötta och uppfölja folk då istället för att håna? Dessutom har ni den sämste attityden jag någonsin vart med om. Fast jag är inte den som är den, jag kör samma stil tillbaka. Inga problem. Ni har själva lagt ribban. - Lets get ready to rumble !

Ni trodde väl att det var allt från min klagomur idag? Ack så fel ni har ! Min kalle kanin är sjuk och det känns för jävligt, jag känner mej så fruktansvärt hjälplös. Så ska åka in med han idag och höra vad dom säger, orkar inte några jobbiga besked bara. För då kommer jag bokstavligen att lägga mej ned och skrika tills dom vita rockarna kommer och hämtar mej.

Det finns bara ett ord som sammanfattar mig just nu. ÅNGEST. Jag känner mig fet,ful och allmänt värdelös.

Snart ny vecka igen då..

2009-03-22 @ 21:47:16


Det är sjukt vad helgerna springer iväg snabbt. Tycker nyss att det var fredag faktiskt, men nu är det tydligen söndag säger almanackan. Så bara att glida med då.

Fredagen vart cool lugn på kvällen och både jag och martin somnade typ vid elva tiden. Galet tidigt för att vara oss. Annars har vi en tendens att inte somna innan ett iaf.
Lördagen var det bara innebandy pepp som gällde. Klockan 2 var det samling hos familjen Jansson på Skälby. Då vankades det pasta och köttfärsås. Samtidigt som våran egna Skälbylåt dunkades högt så sprang Zlatan runt som en vilde i hela huset. Han trivdes som fisken i vattnet. I sommarn har jag bokat in ett fett poolparty hos dom där vi ska grilla,dricka osv. Dom har verkligen ett hur nice hus som helst. Fick as bra insperation vad jag vill för fondvägg när vi flyttar till Norra Floragatan. Så nu kommer det surfas flitigt på tapeter kan jag lova. Kommer säkert lägga upp lite förslag här så ni gärna får hissa eller dissa. Allt upp till en själv.

Väl framme vid St:Ilian så värmde vi upp och psykade varat motstånd KFUM Örebro ytterligare med våran låt. Det tog som fan tror jag, för vi krossade dom med hela 5-0. Inte helt dåligt kan jag säga. Även fast vissa delar av matchen var lite hawai. Men nervositen kom väl fram, eller iaf hos mig. Det fanns bara vinna för oss om vi ska ta oss upp en division.
Dock föll inte dom andra resultaten inte riktigt på vår sida, så just nu åker vi nog ur på en boll i målskillnad. Känns jävligt surt om jag ska vara ärligt. Dessutom har det inte riktigt varit fair play. Nämligen så att vi spelade mot universitetet och i den matchen dömde en tjej som spelar i askersund som vi mötte helgen efter. Det känns pinsamt, hur kan den människan få döma och spela i samma kvalserie ? Till råga på allt var hon både rikskass som innebandyspelare och som domare. Snacka om att kunde påverka resultaten. Så nu är iaf en överklagan inskickad och behandling av ärendet pågar.Hoppas på bra resultat därifrån. Så nu håller vi tummarna för omspel,(vilket aldrig kommer och ske men iaf).

Idag söndag har det målats som aldrig förr på Vega,börjar se bra ut där nu. Inte så mycket kvar att göra. Golv och lite småplock sen ska den läggas ut på hemnet. Ska försöka ringa mäklarn i veckan och se om dom kan ta bilder snart.
Ikväll så har vi vart ute och ätit med Martins pappa och bror på Di Spagna. Super mysigt att gå ut och äta och bara umgås. Måste man göra oftare. Så nu sitter Martin och tycker jag är värsta datanörden, bör väl återgå till att vara social så han inte får frispel på mig snart älsklingen. Tydligen ska det vara Beck nu och det slår ju aldrig fel.


Jag bjuder på den här:



När gick det snett ?

2009-03-20 @ 14:45:42


Igår stod solen så högt på himlen som det bara gick, idag har jag knappt sett skymten av den.
Tanken var att stor stekarna Lina&Josefine skulle steka balkong som igår. Sitta med varsin laptop och ett glas cola i näven. Vi var klara så. Surfa lite och snacka massa skit. Det är så vi jobbar nu för tiden. Jag gillart!

Istället ringde jag min kära vän runt halv elva rycket imorse och frågade om hon skulle med på långprommenad med hundarna runt hamnen istället..( Eftersom det inte var stekarväder) Min nya rutt när jag går ut med Zlarre banan. Dom var super på, så kosan mot hamnen och jävlar vad hundar vi träffade på vägen. Den ena matten var värre än den andra när det gällde att skämma bort våra små bäbisar. Frolic Lina frolic. Behöver knappaste säga mer än så. Efter det så gick jag och Zlatan hem och badade för det var inte nådigt var smutsigt han vart, så nu ligger han och sover i soffan som en klubbad säl. Fint det. Så snart kommer husse hem också, får vi se vad som hittas på. Ryktas iaf om bio med Lina&Klein ikväll. Får se fall grabbarna pallar det efter en låååång arbetsvecka(läs ironi).  Nu ska det pumpas Skälbys egen skrivna låt som jag precis fått skickat över till mej från Amanda! Det är drag i den så mycket kan jag säga .

Här äre iaf lite härliga vårbilder från igår. Tagna direkt av mej direk på min balle! Enjoy!

    

Soooov nu dååå

2009-03-17 @ 13:28:38
 Dagen idag tänkte jag faktiskt spendera i ett mkt stillsamt tillstånd. Orkar inget annat. Har sovit dåligt som få inatt så de sitter i min arma kropp.

Annars har jag äntligen äntligen börjat med mina tillskott, ni som inte är så uppdaterade på min hälsojournal kan jag meddela att jag har ganska mycket brister i kroppen, därav bland annat B12, Järn, Folsyra osv. Därför jag känner mej så trött mestadels, men hoppas att det ska vända så småning om. Att man ska få nya krafter och orka  lite mera. För som det är nu är det inte så kul. Jag måste alltid varje dag sova middag annars somnar jag stående. Detta är varning för trött kvinna alltså. Låter sjukt och det är det också, så därför får jag pumpa i mig mina piller. Thats life! Till råga på allt så har jag alltid haft ett väldigt stort intresse för just sömn. Det är någon som ingår i mina vardagliga rutiner sedan många många år tillbaka. Att få krypa ned och bara somna in till zlatans snarkningar det är inte dumt ni. Men det är tur att jag sover på dagen annars skulle jag nog somna vid 7 tiden på kvällen ledigt. Det i sin tur är ju inte så kul för min make så då kanske bara har kommit hem från jobbet för ett par timmar sen. Så nu fick ni en rejäl utläggning angående min sovning. Hoppas den besvarar eventuella frågetecken från er.

Just nu väntar Zlatan på att stackars Tindra som är nyopererad ska bli frisk och kry så han kan få busa igen. Både han och matte har vart så orolig för henne. Men bra att hon är på bättringsvägen iaf. Det gillar vi.

När en Sundin och en Frankenstein gör krogen...

2009-03-15 @ 21:45:16


Eller snarare skulle göra krogen. Men förvisso, vi kom till bmb vid halv två tiden kanske. Fint folk kommer alltid sent., inte sant?
Saken var den att ingen av oss gillar att hänga på låset men dock hade vi ändå räknat med någon timme eller så på krogen, men vad gör man inte. Vi fixade i ordning oss här med massa alkohol och skön musik. Sen äre som såhär att när jag o Lina sätter igång rusar tiden iväg. Men vi var ute iaf! Vilket kanske var dumt ändå, med tanke på att djungeltrumman gick igång när martin inte hade sett oss på hela kvällen. Han i sin tur ringt och skrämt upp linas man som vart upp över öronen orolig. Grabbarna då!

Det känns så himla kul att hitta någon som man funkar så bra ihop med. Som man bubblar oavbrutet med och som har samma värderingar osv. Sen har vi ju båda våra bebisar, Så tack för en supertrevlig kväll gumman! Måste vi göra om snart.  Känns så himla kul att vi hittat varann och har så skoj ihop.

Somnade vid 4 inatt och sen vare bara upp vid 9 snåret för att spela match mot Askersund.  Vi visste redan innan att det skulle bli en tuff match, sen var vi kanske inte det favorittippade laget på pappret. Så med närkes tidning där och ett sjujävla drag på läktaren spöade vi skiten ur dom med 3-2. Vi är såååå grymma och jag tror verkligen på vårt lag. Alla kämpade som om det ej fanns någon morgondag. så matchen idag var en av dom skönaste vinsterna jag gjort med Skälby. Nu fortsätter vi i samma stil tycker jag. Somnade som en nedklubbad säl i bilen och älsklingen väckte mig när vi hade kommit ned i garaget. Kollade lite bandy på tv när Vsk åkte på torsk så då tröttnade jag. Valde att slumra till igen.
Så nu är man vaken och Zlatan har kommit hem från farmor. Har saknat han så.

Idag är det ingen vanlig dag för det är Tempo´s födelsedag, hurra hurra hurra! Mamma o Pappas hund ( eller han är min också iofs) fyller hela 9 år. Han fick ett koppel och ett halsband av familjen Blomqvist/Sundin.

Dagarna som passerat..

2009-03-11 @ 19:06:26


Måndagen skulle ha tillbringats i St:Ilian med mina underbara innebandytjejer,men eftersom VIB hade sin sista och kanske mest avgörande match ever så åkte jag dit för att leva upp till namnet "innebandyfru". Innebandyfru är en sån som sätter hennes mans karriär över allt annat ink sig själv. Men så jobbar dom, inge tjafs liksom.
Som vanligt lekte Zlarre banan med sin bästa vän Tindra. Och som dom lekte sen. Non stop. Jag blir så glad när jag ser hur Zlatan njuter av att få busa och bara toka sig. Till det bästa VIB klarade sig kvar i superligan! Så stort grattis till alla er grabbarn, ni är vinnarskallare allihopa.

Tisdagen vaknade med av att Lina ringde som hade ett riktigt I-lands problem och jag kan bara säga såhär. Vissas beteende är verkligen pinsamma riktigt pinsamma. Hur understår sig folk att göra vissa saker i andras hem. Jag är i chock ännu. 

Senare kom Bus-Tindra och Lina hit och käkade mat och vovvarna busade oavbruter( precis som vi hade räknat med) Zlatan har ganska många hundvänner med Tindra är nog den som ligger han varmast om hjärtat. Kanske för att hon är någolunda i hans size och för att hon är en dam med klös i som ingen sätter sig på, det gäller i dubbel bemärkelse. För min lilla bebis är annars van att köra över allt och alla som kommer i hans väg, men när det kommer till Tindra ligger han i underläge. Medans vovvarna pysslade med sitt satt vi och pratade nästan hela eftermiddagen, det var verkligen skönt att få prata av sig. Man behöver lufta ibland. Sådär mellan två innebandyfruar. Lördag lutar åt en utgång och jag är oxtaggad, för länge sen man skakade loss med sina lurviga.




Damen med stort D:




Herren i huset :




Bästa vännerna i snön :



För det är ingen vanlig dag!

2009-03-09 @ 11:15:40


För det är Leóns födelsedag! Mosters älskling fyller 2 år idag! Stora pojken! Kan inte fatta vart tiden har tagit vägen. Så igår var det kalas hos han på uttern. Massa paket och tårta,godis,bullar,kakor you name it! Martin och Luvan slog även till på stort med några öl. Medans jag agerade chafför. Var verkligen en toppendag igår. Dock somnade födelsedagsbarnet i mosters knä vid 6 tiden. Helt utmattad efter massa innebandy i köket! Jag tror det kommer bli en riktigt innebandyspelare av han. Hans slagskott slår hela Vibs lag tillsamans.







Livet

2009-03-05 @ 12:14:25

Kan ändras så fort. Ibland fåf man lägga vissa saker åt sidan. Helt enkelt glömma dom för en sekund, för att kunna hjälpas åt att ta sig egenom vissa saker. Dom senaste dagarna har varit minst sagt turbolenta.
Kommer inte utlämna allt här eftersom att jag känner att lite privatliv måste man ha,
Men tillsamans kommer vi klara detta. Jag vet det. Vi är som starkast när vi är tillsamans.
Livet är för kort för att må dåligt. Vi måste leva nu, varje sekund, varje minut.

Nu ska jag ta mej ned mot oxen och lägga mig och steka i solariet.

"All you need is love, all you need is love, all you need is love love. Love is all you need."

Mitt i dessa tråkigheter så är de något roligt iaf. Jag och älsklingen skrev på papper på den nya lägenheten på Norra Floragatan 30 igår. Känns sjukt bra. Kommer bli så skönt med större samtidigt som jag kommer att få behålla min walk in closet. Dessutom är den i princip topprenoverad så vi kommer inte behöva göra ett skit i den. Ge mej första Juni nyss!

// Josefine

Bye Bye Stora Gatan 39

2009-03-03 @ 11:38:59

Det är med stora tårar jag skirver detta inlägg. Men gott folk ni behöver inte känna någon sympati för mej. Det är glädjetårar (nåja blandade med några sorgtårar).

Ni som följer min blogg och ni som känner mig vet att jag, martin o zlatan har vart på jakt efter ett större boende. Dessa drygt 50 kvadrat med världens bästa utsikt över mälaren är inte längre gott nog för denna trio. Nej du nu ska det vara större och ännu lite glassigare! Jodu. Lite så vi jobbar.
Så vi har kollat lite lägenheter under dom senaste månaderna, men nu har vi äntligen hittat det perfekta till oss. Vi kommer även att få en inneboende i form av Carl. Så vi ska skriva kontrakt på torsda, hoppas allt går enligt planerna. Skulle vara sååååå underbart. Jag längtar. Ska också bli av med min första lägenhet på Vegagatan 7c. Ska värderas imorn ev. Det kommer kännas, det var ändå min första lägenhet, men samtidigt var det ju ett tag sen jag bodde där. Sen nu är vi ju en liten familj så då måste vi ha större.

Varje dag med dig Martin är dagar fulla med kärlek. Ingen kan någonsin ändra på det. Du är mitt allt. Idag, Imorgon, Föralltid.

Bjuder på denna bild med min darling från lördagen: